Meer info over de BIO Groepsaankoop

Waar kopen we aan?

We bestellen zoveel mogelijk in grootverpakkingen, dat is goedkoop én ecologisch.

De meeste producten bestellen we bij een grootleverancier (Biofresh).

Als het praktisch haalbaar is, kunnen we rechtstreeks samenwerken met lokale BIO producenten, CSA’s en andere goeie projecten. Ken of ben je zelf een mogelijke leverancier? Laat ons dat dan zeker weten!

***Als er een lokale bio-boer in je buurt aan particulieen verkoopt, raden we je aan rechtstreeks bij hem of haar te bestellen wat je er kan krijgen. De rest kan je dan hier bij Indygo vzw bestellen. We willen immers zeker geen concurrenctie zijn voor lokale bio-producenten die hard moeten werken om ons gezonde voeding te leveren!

Hoe wordt de prijs berekend?

We verhogen de inkoopprijs met 5%. Deze 5% dient om de goede werking te verzekeren. Je weet immers nooit dat er een zak graan stukgaat of onze weegschaal je een beetje meer meegeeft dan je besteld had.

OPGELET! De prijzen in het bestelformulier zijn niet definitief. Meestal verandert er niet veel, maar het kan soms gebeuren dat er voor 1 of 2 items een kleine prijswijziging is (dit hangt van de prijs van de leverancier af). Als het niet om een groot verschil gaat, zal de prijs gewoon worden aangepast op de factuur die je ontvangt bij afhaling. Bij een groter prijsverschil wordt je goedkeuring gevraagd voor de bestelling wordt verzonden.

Als er een item helemaal niet leverbaar blijkt te zijn, wordt dit ook verrekend op de factuur. Je krijgt het teveel betaalde voorschot dan meteen terugbetaald.

We vragen je ook lid te worden van Indygo vzw voor je deelname aan de groepsaankoop. Als vzw mag Indygo deze dienst immers enkel aanbieden aan leden. Je lidgeld kost 10 euro per jaar. Je kan dan natuurlijk meteen ook aan de andere activiteiten van Indygo vzw deelnemen. En je mag ook mee bestellen voor je vrienden en naasten. Daar doen we niet moeilijk over 🙂

We bieden enkel producten aan waarvan we denken dat ze voldoende besteld zullen worden om de aankoop mogelijk te maken. Maar je mag ons zeker contacteren als je graag nog iets zou toegevoegd zien aan de lijst.

Waar en wanneer wordt er geleverd?

Bestellen kan meestal gedurende een week of wat langer. Dan volgt de eerste levering al na een dag of twee. De levering komt aan te TIEN BUNDERSWEG 1, 3440 ZOUTLEEUW, en je kan je aandeel daar dus ophalen (na afspraak).

Vaak zijn 1 of 2 items niet onmiddellijk leverbaar. Die worden dan gewoonlijk de week erop of hooguit 2 weken later geleverd. Als één van de items die jij had besteld niet bij de eerste levering zitten, kan je kiezen om ze te annuleren, maar je mag ook gewoon een weekje wachten tot alles binnen is om dan alles in één keer op te halen. Dat is geen probleem.

Hoe vaak doen we een groepsaankoop?

Twee keer per jaar, meestal begin JUNI en begin DECEMBER.

Je kan je email adres hier ingeven als je graag op de hoogte gehouden wordt van de volgende aankoop, of je kan je aansluiten bij de Facebookgroep van de BIO Groepsaankopen.