Prairie Kamp

Blijf op de hoogte vqn de laatate info en tipa voor Prairie via de facebookgroep Glamping on the Prairie.
Kamp, natuur, goed eten, wandelen, yoga, massage, hout hakken, chapatti maken, muziek en zang, mooie bossen, open leven, liefde, verbondenheid, geluk, en meer van det positief gedoe. Alle leeftijden, alle kleuren, alle talen iedereen is welkom en blijft zo lang hij/zij wil.

3 augustus t.e.m. 2 september 2018

Een deur hebben we niet… het kamp is altijd open.

Kijk al eens op deze pagina als je wil meewerken aan opbouw (1-3 augustus) en/of afbraak (3 & 4 september).

De Locatie is dezelfde als vorig jaar > ROUTEBESCHRIJVING

Wat is Prairie-Kamp?

– We leven ‘dichtbij de natuur‘.

– We leven proper, zonder vervuiling, of toch zo weinig mogelijk. Probeer voorverpakte eet-en drinkwaren dus te vermijden.

– We eten goed, vegetarisch en gebalanceerd. We werken zoveel makkelijk mogelijk met basisingrediënten: verse melk van de boerderij, zelfgemaakt brood en kaas… zoveel mogelijk bio.

– We delen: wat van het kamp is, is van en voor iedereen.

– We delen ook de dagelijkse werkjes: de afwas, verse melk en water halen, hout zagen, klieven…

– Het is basic, zodat we ons geen zorgen moeten maken over wat we niet nodig hebben

– We genieten: Wandelen, Spelen, Koken, Eten, Vuur, Bouwen, Yoga, Zweten, Hout halen, Zijn… heel gemakkelijk

Voor wie?

– Voor iedereen die erbij wil zijn.

Kindvriendelijk, dus neem de kinderen maar mee. (Of kinderen: breng uw ouders mee)

Meebrengen – Thuis laten?

Neem uw tentje (al hebben we ook een gemeenschappelijke slaaptent), slaapzak, kampeerspullen, lampje, spelletjes, akoestische muziekinstrumenten, en het goede waar je zelf aan denkt, MEE
– Neem ook zeker je eigen bord + kommetje, lepel en beker mee! We hebben niet genoeg borden voor iedereen.

– Laat uw zorgen, stress, haast, elektrische geluidsmachines (als je die al hebt)… maar gewoon thuis.
– Wij proberen steeds afval te beperken, dus breng liefst geen verpakte voeding of drank mee. Ons minimale afvalsysteem is daar niet op voorzien! Als je toch wat verpakkingsafval hebt, neem je dat gewoon zelf weer mee. Zo blijft afval op het kamp beperkt.

met jouw hulp voorzien wij: drinkwater (van de bron in Bellefontaine), ‘s ochtends wat fruit, de keuken met 2 x per dag een verse maaltijd (‘s middags en ‘s avonds), een grote tent die ook wel dienst kan doen als slaapruimte, gasvuurtje voor thee en koffie, enkele extra borden, kopjes en bekers, volleybal, badminton en pingpong, een goede ontvangst…

– Zij die ‘wat meer’ wensen in de ochtend nemen best zelf iets mee voor de eerste honger. En neem eventueel ook zelf iets mee voor de vroeg hongerige kinderen.

– Je kan best ook eigen drinkwater en grote flessen meenemen indien mogelijk. Die zijn hier dan weer te vullen. Ook toiletpapier kan je best zelf voorzien..

Alcohol? Kan wel eens, maar hou het discreet en aangenaam voor uw naasten. We proberen verpakte voedingswaren zoveel mogelijk te vermijden, en alcoholische dranken zijn bijna altijd verpakt. We willen na het weekend niet met een hoop stinkende lege bierflesjes en blikjes opgescheept zitten. Neem lege flesjes en blikjes dus zelf terug mee. Ons minimale afvalsysteem is daar niet voor gemaakt, dus ze horen er niet in thuis!

– HONDEN kunnen mee MAAR MOGEN ZEKER NIET BINENEN IN DE KEUKENTENT. Eigenaars zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de honden en zorgen ercoor dat er GEEN HONDENDROLLEM op het terrein blijven liggen. Ook voor de veiligheid staan de eigenaara zelf in.

Magic Kitchen:

– We koken vegetarisch en gebalanceerd, gevarieerd, eenvoudig, goed voor lichaam en geest…

– Dit jaar gaan we nog meer bio. Da’s gewoon beter.
Help zeker mee als je zin hebt. Dat maakt het werk lichter, plezanter, en we kunnen er iets van leren. We hebben trouwens bij de bereiding van elke maaltijd wat helpende handen nodig.

De kosten?

– Om je deel van de kosten te dekken (tenten, eten, huur van het terrein, transport), is 10 euro per dag per persoon voldoende. Dit is dan ook de minimale bijdrage. Voor kinderen kan je de bijdrage aanpassen (bvb. gratis voor de kleinsten, 5 euro voor kinderen tot 12…).

Extra bijdragen zijn altijd welkom (maar zeker niet verplicht) en dienen om de kosten van het kamp te dekken, extra materiaal aan te kopen, tenten te herstellen…

– Wij zitten niet achter die bijdragen aan: gelieve er dus zelf aan te denken 🙂 Het kan trouwens best per overschrijving, al kan het evt. ook cash.

Als je veel tijd en energie in het kamp steekt, rondrijdt voor melk, een pak verse groenten uit de tuin meeneemt… mag je dat meetellen als een deel van je bijdrage. Maar hou het realistisch en bespreek het eerst in de keuken, want we moeten toch een beetje op onze uitgaven letten.

Registratie?

BELANGRIJK BERICHT – Om ook met het ‘papierwerk’ in orde te zijn, vragen we iedereen zich OP VOORHAND TE REGISTREREN als je van plan bent minstens een nacht te blijven. Dit moet OP VOORHAND gebeuren, minstens 2 dagen voor je aankomst (zo is de betaling al in orde). Registreer je hier online.
Kinderen en jongeren onder de 18 die met (één van) hun ouders of een ‘begeleidende’ volwassene meekomen, moeten zich niet apart registreren. Alle +18ers moeten zich wel registreren.

Contacteer ons gerust (info@indygo.be) of 0484404034) voor meer info.

Tot dan!

Eén ♥

xxxBruno