Prairie Kamp

Kamp, natuur, goed eten, wandelen, yoga, massage, hout hakken, chapatti maken, muziek en zang, mooie bossen, open leven, liefde, verbondenheid, geluk, en meer van det positief gedoe. Alle leeftijden, alle kleuren, alle talen iedereen is welkom en blijft zo lang hij/zij wil.

1 augustus t.e.m. 3 september 2017

Een deur hebben we niet… het kamp is altijd open.

Kijk al eens op deze pagina als je wil meewerken aan opbouw (29 juli – 1 augustus) en/of afbraak (4 & 5 september).

De Locatie is dezelfde als vorig jaar > ROUTEBESCHRIJVING

Wat is Prairie-Kamp?

– We leven ‘dichtbij de natuur‘.

– We leven proper, zonder vervuiling, of toch zo weinig mogelijk. Probeer voorverpakte eet-en drinkwaren dus te vermijden.

– We eten goed, vegetarisch en gebalanceerd. We werken zoveel makkelijk mogelijk met basisingrediënten: verse melk van de boerderij, zelfgemaakt brood en kaas… zoveel mogelijk bio. En dIt jaar met nog meer biologische groenten vanuit ons eigen ‘organic food for prairie’ project.

– We delen: wat van het kamp is, is van iedereen

– We delen ook de dagelijkse werkjes: de afwas, verse melk en water halen, hout zagen, klieven…

– Het is basic, zodat we ons geen zorgen moeten maken over wat we niet nodig hebben

– We genieten: Wandelen, Spelen, Koken, Eten, Vuur, Bouwen, Yoga, Zweten, Hout halen, Zijn… heel gemakelijk

Voor wie?

– Voor iedereen die erbij wil zijn.

Kindvriendelijk, dus neem de kinderen maar mee. (Of kinderen: breng uw ouders mee)

Meebrengen – Thuis laten?

Neem uw tentje (al hebben we ook een gemeenschappelijke slaaptent), slaapzak, kampeerspullen, lampje, spelletjes, akoestische muziekinstrumenten, je eigen bord, lepel en beker, en het goede waar je zelf aan denkt, MEE

– Laat uw zorgen, stress, haast, elektrische toestellen (als je die al hebt)… maar gewoon thuis.

Wij voorzien: drinkwater (van de bron in Bellefontaine), ‘s ochtends wat fruit, de keuken met 2 x per dag een verse maaltijd (‘s middags en ‘s avonds), een grote tent die ook wel dienst kan doen als slaapruimte, gasvuurtje voor thee en koffie, enkele extra borden, kopjes en bekers, volleybal, badminton en pingpong, een goede ontvangst…

– Zij die ‘wat meer’ wensen in de ochtend nemen best zelf iets mee voor de eerste honger. En neem eventueel ook zelf iets mee voor de vroeg hongerige kinderen.

Alcohol? Kan wel eens, maar hou het discreet en aangenaam voor uw naasten.

Magic Kitchen:

– We koken vegetarisch en gebalanceerd, gevarieerd, eenvoudig, goed voor lichaam en geest…

– Dit jaar gaan we nog meer bio. Da’s gewoon beter. Daarvoor hebben we het ‘organic food for prairie’ project opgezet.

Help zeker mee als je zin hebt. Dat maakt het werk lichter, plezanter, en we kunnen er iets van leren.

De kosten?

– Om je deel van de kosten te dekken (tenten, eten, huur van het terrein, transport), is 10 euro per dag per persoon voldoende. Voor kinderen kan je de bijdrage aanpassen.

Extra bijdragen zijn altijd welkom (maar zeker niet verplicht) en dienen om de kosten van het kamp te dekken, extra materiaal aan te kopen, tenten te herstellen… Dit jaar hebben we bvb. een nieuwe tent gekocht met de ‘pot’ van vorig jaar. En het was nodig 🙂

– Wij zitten niet achter die bijdragen aan: gelieve er dus zelf aan te denken 🙂 Het kan ook per overschrijving.

– Als je veel tijd en energie in het kamp steekt, je auto gebuikt om inkopen te doen of groenten te komen oogsten op ons veld, een hoop verse groenten meeneemt voor het kamp, etc… mag je dat gerust als een deel van je bijdrage beschouwen. Bespreek dat dan wel even op voohand met de ‘organisatie’.

Registratie?

BELANGRIJK! Om ook met het ‘papierwerk’ in orde te zijn, vragen we iedereen zich LIEFST OP VOORHAND te registreren als je van plan bent minstens een nacht te blijven. Of beter nog! Registreer je online en je kan onmiddellijk je tent opzetten 🙂 Het kan eventueel ook wel bij je aankomst gebeuren. Maar liefst op voorhand dus.
Kinderen en jongeren onder de 18 die met (één van) hun ouders of een ‘begeleidende’ volwassene meekomen, moeten zich niet apart registreren.

Contacteer ons gerust (info@indygo.be) of 0484404034) voor meer info.

Tot dan!

Eén ♥

xxxBruno