Verblijf & Vrijwilligerswerk

Het huis is eenvoudig en klein, maar we hebben alles wat we nodig hebben en delen graag. We kunnen zeker wat hulp gebruiken in de tuin en het huis, dus steek gerust de handen uit de mouwen wanneer je er bent 🙂

Als je bij ons wil verblijven, is het wel handig het volgende te weten.

Bezoekers zijn altijd welkom. Eet eens mee, drink wat thee, geen pobleem. Vrienden kunnen gerust een weekendje blijven.

Voor een langer verblijf moeten we enkele afspraken maken.

– als vrijwilliger kan je hier gratis verblijven. Je krijgt maaltijden, thee, koffie, fruit… Je kan de wasmachine en de douche gebruiken (warm water per emmer)… We delen de huishoudelijke taken (afwas, tafel ruimen… pakweg een uurtje per dag) en daarnaast werk je zo’n 5 uur per dag 5 dagen per week (of 25 uur per week) mee aan één of meer van onze pojecten (we zijn flexibel met de indeling van de uren). Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je ons wel een aanvraag toesturen waarin je iets over jezelf vertelt, over je interesses en vaardigheden, zodat we kunnen kijken of we op dat moment een plaats voor je hebben.

* We volgen hierbij het systeem van websites als Workaway en Helpx.

– als gast kan je hier ook verblijven. Dan heb je geen verplichtingen (behalve je eigen kamer op orde houden). We delen eten, thee, koffie… je kan je was doen en de douche gebruiken. Om de kosten te dekken, draag je 20 euro per dag bij. Vraag ons wel op even voorhand of we plaats voor je hebben, en vertel waarom je hier een tijdje ‘te gast’ wil zijn.

– de derde optie is iets tussen deze twee in. Je helpt mee met de dagelijkse taken (afwas, opruim) én je werkt ook gemiddeld 2 uur per dag en vijf dagen per week aan één of ander project mee (we zijn flexibel met de indeling van de uren). Je draagt dan 10 euro per dag bij om de belangrijkste kosten van je verblijf te dekken. Ook hiervoor vraag je best even op voorhand wat er mogelijk is, en vertel je wat je vaardigheden zijn, waarom je graag even hier verblijft enz.

Om een idee te krijgen van waar we zoal mee bezig zijn, kan je even op onze pagina met een lijst van de projecten kijken.

De accommodatie:

– de caravan

– gastenkamer in huis

– het oude bakhuisje (werd onlangs gerestaureerd en ingericht)

– je eigen tent

>> Zo geraak je er met het openbaar vervoer.

Het is soms ook mogelijk om op ‘het domein’ te verblijven. Zoek je een plaats om te schrijven, te herbronnen, te schilderen, te studeren, te bezinnen, te mediteren, te musiceren… Er zijn verschillende kamers met badkamer, en je kan gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken en ruimtes.

>> Neem hierover gerust contact met ons op